Noutăţi:

Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici
„Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr”, ediția 2018

Unde:La Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, str Avram Iancu nr. 18

Perioade:25-29.06.2018 / 30.07-03.08.2018.


mai mult...


20 aprilie 2017 - Curs: Comunicarea în relația medic-pacient

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează cursul: Comunicarea în relația medic-pacient.
mai mult...


Seminarul OMI cu tema diabetului zaharat

Open Medical Institute (OMI) este o iniţiativă educaţională globală înfiinţată în 1993...
mai mult...Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

CONTACT:

Str. Ion Movila nr. 5-7,
Bucuresti 2, 020475

Anunţuri

1. Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici
„Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr”, ediția 2018


Unde: La Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, str Avram Iancu nr. 18

Perioade: 25-29.06.2018 / 30.07-03.08.2018.


Click aici pentru detalii.

2. 20 aprilie 2017 - Curs: Comunicarea în relația medic-pacient


add-comunicarea-in-relatia-medic-pacient

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează cursul: Comunicarea în relația medic-pacient.
Analiză și evaluare
20 aprilie 207, București


Cursul prezintă elemente teoretice și metode practice în comunicarea medic-pacient. Manifestarea se adresează atât medicilor specialiști și rezidenți din disciplina diabet, nutriție și boli metabolice.


3. Seminarul OMI cu tema diabetul zaharat
14-20 mai 2017
Salzburg, Austria


Open Medical Institute (OMI) este o iniţiativă educaţională globală înfiinţată în 1993 de către Fundaţia Americano-Austriacă (AAF) şi medici de la Colegiul de Medicină Weill Cornell Medical College.


Ulterior, instituţii importante din SUA şi Europa, inclusiv Colegiul de Medicină Weill Cornell şi spitale afiliate, Spitalul Pediatric din Philadelphia, Duke University Medical Center, Cleveland Clinic Foundation, Colegiul Medicilor şi Chirurgilor de la Universitatea Columbia şi Universităţile de Medicină din Viena, Graz şi Innsbruck s-au alăturat iniţiativei şi oferă susţinere academică pentru seminarii, comitetul de lectori activând pro bono.


Misiunea OMI este de a împărtăşi informaţia medicală medicilor şi cadrelor medicale din ţările aflate în proces de tranziţie, de a le ghida dezvoltarea profesională şi, în acelaşi timp, de a preveni situaţiile în care cadrele medicale sunt silite să îşi construiască o carieră în altă ţară. Activitatea OMI se derulează sub auspiciile Fundaţiei Americano-Austriece şi este co-finanţat de către Guvernul Federal al Austriei şi de alte instituţii private şi publice, corporaţii şi persoane fizice.


Pe plan global, diabetul zaharat afectează 422 de milioane de adulţi, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prevalenţa acestuia atingând o valoare aproape dublă faţă de anul 1980, de 8,5% în rândul populaţiei adulte. De aceea, Open Medical Institute (OMI) s-a concentrat asupra bolilor cardiovasculare şi diabetului zaharat şi a iniţiat un Seminar privind diabetul zaharat desfăşurat anual în colaborare cu Universitatea Columbia, din New York, SUA, Universitatea Heinrich-Heine din Düsseldorf, Germania, şi Universitatea din Belgrad, Serbia.


Obiectivul acestui Seminar privind diabetul zaharat este de a oferi medicilor din întreaga lume informaţii referitoare la cele mai recente progrese în domeniul diagnosticului şi tratamentului acestei boli. Totodată, Seminarul este o oportunitate extraordinară pentru ca participanţii să discute cazurile din practica proprie cu experţi consacraţi pe plan internaţional în domeniul diabetului zaharat şi endocrinologiei, şi de a-şi împărtăşi experienţele altor colegi.
Seminarele se adresează medicilor aflaţi la început de drum şi care au acumulat deja experienţă, cărora li se adresează pacienţi cu diabet zaharat şi care sunt interesaţi de cercetare şi animaţi de dorinţa de a fi de folos colegilor şi de a contribui la instruirea studenţilor.


Dacă sunteţi medic, aţi încheiat rezidenţiatul (sau sunteţi în ultimul an), sunteţi interesat de diabet zaharat, endocrinologie sau aspecte legate de metabolismul lipidic şi vorbiţi fluent limba engleză, puteţi aplica accesând: http://www.aaf-online.org/index.php/how-to-apply.html.
Participanţii sunt selectaţi în funcţie de calificări şi beneficiază de o bursă.


Click aici pentru mai multe detalii.


4. Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici
,,Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr", ediția 2017


Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Fundația ,,Cristian Șerban” pentru ajutorarea copiilor bolnavi Timișoara si Centrul Medical ,,Cristian Șerban" Buziaș organizează la Centrul Medical ,, Cristian Șerban " Buziaș, str Avram Iancu nr 18, Cursul-stagiu de perfecționare pentru medici ,,Practica tratamentului actual al diabetului zaharat tip 1 la copil și tânăr", ediția 2017.


Perioade:
27.06-01.07;
08-12.08;
22-26.08.


Pot participa medici diabetologi și pediatri (rezidenți din ani mari, specialiști și primari).


Menționăm că, în tot cursul anului 2017, medicii diabetologi și pediatri, interesați de practica diabetului zaharat tip 1 al copilului și tănărului, pot efectua și stagii individuale (schimb de experiență) în Centrul ,,Cristian Șerban" din Buziaș, în condițiile legii. Detaliile vor fi stabilte de comun acord.


Înscriere: e-mail:viorelserban@yahoo.com


Detalii pe (www.societate-diabet.ro), (www.fundatiacristinserban.ro) și (www.ccserban.ro)


5. Curs DIAMOND - 14 ianuarie 2017


Societatea de Nutriție din România în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice organizează la Iași cursul Diamond în data de 14 ianuarie 2017 – hotel Unirea.

Cursul, care prezintă date clasice dar și ultimele noutăți în screeningul, diagnosticul și tratamentul diabetului zaharat și complicațiilor sale, este un bun prilej de întâlnire între profesioniștii din domeniul diabetului zaharat, nutriției si bolilor metabolice cu medici de familei si medici de alte specialități medicale.

Manifestarea este creditată de CMR (6 credite)

Cursul se deschide pe data de 13 ianuarie cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de activitate a Centrului clinic de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a județului Iași.

Click aici pentru program.


6. Ziua Mondială a Diabetului 2016


5 PAȘI care contribuie la un stil de viață mai sănătos cu un control glicemic bun.
Click aici pentru mai multe informatii.


7. Comunicat de presă ISA pentru Ziua Mondială a Diabetului 2016


ISA este „Cu privirea spre diabet”.

ISA susține Ziua Mondială a Diabetului 2016 prin lansarea unei campanii online care încurajează oamenii cu diabet zaharat să adopte câțiva pași simpli către o viață mai sănătoasă.
Click aici pentru mai multe informatii.


8. Modificari propuse pentru Statutul SRDNBM


Click aici pentru a vedea modificarile propuse pentru Statul Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.9. Problematica diabetului în România – 5-8 aprilie 2016


Problematica diabetului zaharat în România a fost adusă din nou în atenția autorităților cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, marcate în fiecare an la nivel mondial în data de 7 aprilie. În 2016, Ziua Mondială a Sănătății are ca temă centrală diabetul zaharat. În acest context, în perioada 5-8 aprilie se organizează o serie de acțiuni prin intermediul cărora se dorește tragerea unui semnal de alarmă asupra acestei maladii și a consecințelor sale. De asemenea, se are în vedere și identificarea unor măsuri care să ducă la un grad cât mai mare de conștientizare a bolii.


Primul eveniment din această serie s-a desfășurat în data de 5 aprilie 2016, la Palatul Parlamentului. Astfel, reprezentanți ai autorităților, profesioniști din domeniul diabetului și din arii conexe, dar și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și ai mass-media s-au întâlnit în cadrul conferinței de tip dezbatere cu tema „Problematica diabetului zaharat în sistemul de sănătate românesc: Importanța Prevenției și Educației în Sănătate”. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Administrației Prezidențiale, Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Colegiului Medicilor din România și a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.


Organizația Mondială a Sănătății estimează că, în lipsa unor măsuri eficiente, diabetul zaharat ar putea deveni până în 2030 a șaptea cauză majoră de deces la nivel global.


În acest context, prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu, președinte Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a declarat: „Ne propunem informarea opiniei publice, a profesioniștilor din domeniul medical și, nu în ultimul rând, a autorităților, cu privire la situația actuală a maladiei”.


Evenimentele desfășurate cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății 2016 sunt organizate științific de Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Asociația Română de Educație în Diabet.
10. Al II-lea anunț - Al 42-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice


Cel de al 42-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice se va desfășura în perioada 25-28 mai 2016, la Hotel Kronwell din Brașov.


  Tematica congresului din acest an:
 • Epidemiologia și etiopatogeneza Diabetului Zaharat
 • Mecanisme moleculare în Diabetul Zaharat și Bolile Meabolice; Diabetul experimental
 • Complicațiile acute și cronice ale Diabetului Zaharat
 • Boala cronică de rinichi diabetică
 • Boala cardiovasculară și riscul cardiovascular în diabetul zaharat și sindromul metabolic și bolile metabolice
 • Cercetări asupra nutriției clinice în bolile metabolice
 • Sindromul metabolic epidemiologic – patogeneză, mecanisme moleculare
 • Bolile metabolice în practica medical

Pentru mai multe informații despre congres click aici.11. Congres SRDNBM 2016
12. Conferințe-cursuri-stagii de perfecționare pentru medici ,,Practica tratamentului actual al diabetului zaharat de tip 1 la copil și tânăr".

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Fundația ,,Cristian Șerban” pentru ajutorarea copiilor bolnavi Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” Timișoara, Clinica de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice Timișoara si Centrul Medical ,,Cristian Șerban" Buziaș organizează la Centrul Medical ,, Cristian Șerban " Buziaș în perioada iunie-septembrie 2016 Conferințe-cursuri-stagii de perfecționare pentru medici ,,Practica tratamentului actual al diabetului zaharat de tip 1 la copil și tânăr".

Pot participa medici diabetologi, rezidenți (ani mari) de diabet, precum și specialiști și rezidenți (ani mari) de pediatrie.

Perioade
28.06-02.07 (diabetologi și pediatri);
05-09.07 (pediatri);
19-23.07 (diabetologi) 26-30.07 (diabetologi );
02.08-06.08 (pediatri și diabetologi);
09-13.08 (pediatri);
17-21.08 (diabetologi);
23-27.08 (pediatri);
30.08-03.09 (diabetologi și pediatri);
06-10.09 ( diabetologi și pediatri)
*Împărțirea între diabetologi și pediatri este orientativă.

Teme
1. Controlul glicemic: importanță, criterii de apreciere, calitate, oscilații glicemice, senzori glicemici individuali și profesionali.
2. Insulinoterapia în diabetul tip 1: tipuri de insulină, strategii, pompe de insulină, titrarea inițială, adaptarea dozelor etc.
3. Hipoglicemiile: practica prevenirii și tratamentului lor. Zilele de rău.
4. Plan nutrițional (meal planing) individualizat: întocmirea dietei, intoleranța la gluten, boala renala diabetică etc.
5. Screeningul complicațiilor diabetului zaharat tip 1 la copil.

Număr maxim orientativ de locuri/perioadă: 8
Înscriere: e-mail: viorelserban@yahoo.com
Detalii pe www.societate-diabet.ro, www.fundatiacristinserban.ro și www.ccserban.ro
13. Prof. dr. doc. Iulian Mincu s-a stins din viata

Potrivit unor informatii de ultima ora provenite de la surse din cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu", fondatorul acestei institutii medicale, prof. dr. doc. Iulian Mincu, s-a stins din viata in aceasta dupa-amiaza, lasand in urma domniei sale o specialitate medicala de sine statatoare.

Prof. dr. doc. Iulian Mincu, fost Ministru al Sanatatii in perioada 1992-1996, a infiintat specialitatea de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in urma cu 45 de ani, facand astfel ca tara noastra sa se numere printre putinele state in care exista o specialitate medicala independenta ce vizeaza exclusiv diabetul.

De asemenea, prof. dr. doc. Iulian Mincu a fost personalitatea care a infiintat Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, societate pe care a si condus-o din 1974 pana in 1999.
Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice transmite condoleante familiei si celor care l-au cunoscut!14. Al 51-lea Congres al EASD - Stockholm

Al 51-lea Congres al EASD (European Foundation for the Study of Diabetes) va avea loc la Stockholm, în perioada 14-18 septembrie 2015.
Reuniunea anuală a EASD a devenit forumul lider mondial pentru cercetarea diabetului zaharat, nu numai pentru oamenii de știință, ci și pentru industria farmaceutică la nivel mondial.15. Curs pre-congres "Managementul DZ în 2015" - Dialog Interdisciplinar - MASTERCLASS

19 mai - 10.00-13.30 – Sala Hera, Hotel Ramada16. Societatea Română de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) lansează proiectul „Bursele EASD – Stockholm 2015”, susținut financiar de Compania farmaceutică Eli Lilly România”.

Acest proiect se adresează, în principal, medicilor tineri din specialitatea de diabet: specialiști sau rezidenți, cu preocupări speciale în cercetarea științifică.

Dovada trimiterii unei lucrări la al 51-lea Congres al Societăţii Europene de Diabet - EASD – Stockholm, 14-19 sepembrie 2015, va fi criteriul prioritar în acordarea bursei, dar și publicarea rezultatelor cercetării în reviste ISI, BDI (inclusiv publicarea de articole în Romanian Journal of Diabetes Nutrition and Metabolic Diseases), scopul SRDNBM fiind susținerea cercetării fundamentale și clinice în specialitatea de diabet.

Documente necesare pentru înscrierea în competiție: cerere de participare, dovada trimiterii unei lucrări la EASD 2015 Stockholm sau publicarea de articole, un CV scurt (care să conțină și datele de contact: e-mail, telefon, adresă poștală), recomandare de la şeful Centrului Judeţean de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice. Documentele vor fi analizate de către Comitetul Director al SRDNBM.

Adresele de e-mail la care vor fi trimise documentele, concomitent:
office@societate-diabet.ro și mmota53@yahoo.com

Deadline trimitere documente: 20 aprilie 2015.
Deadline cîștigători ai burselor: 5 mai 2015.


17. Info - Actualități în diabetul pediatric, Buziaș, 22-25 aprilie 2015

Reamintim participanților la cursul de diabet pediatric, partea a II-a, ce va avea loc la Buziaș, între 22 si 25 aprilie 2015 faptul că:

 • termenul de înscriere se sfârșește în data 15 martie 2015
 • înscrierea este valabilă numai când a fost trimisa taxa de înscriere.


18. Înscriere curs Actualități în diabetul pediatric, Buziaș, 22-25 aprilie 2015

Pentru înscrierea la cursul Actualități în diabetul pediatric vă rugăm să efectuați plata de 100 RON utilizând detaliile de mai jos:
FUNDAŢIA „CRISTIAN ŞERBAN” TIMIŞOARA
Cod de identificare fiscală: 2488090
Contul IBAN: RO25BRDE360SV06016153600, deschis la BRD Buziaş


19. Actualități în diabetul pediatric, Buziaș, 22-25 aprilie 2015

Participă medicii rezidenți și specialiști de pediatrie și diabet, nutriție și boli metabolice, care au participat și la partea I ( aprilie 2014).
Înscrierile (cu datele: nume și prenume, centrul universitar, calitatea, contact: e- mail, fax, telefon) vor avea loc în perioada

04.01.2015- 15.03.2015

Calea de înscriere (concomitent) e-mail:viorelserban@yahoo.com și vladrian@hotmail.com
Pentru detalii referitoare la curs( tematica, lectori, program), vă invităm să urmăriți site-ul SRDNBM (www.societate-diabet.ro)


20. IV-a Ediţie a Conferinţei Interdisciplinare, NefroCarDia

Între 16 şi 18 Octombrie 2014 va avea loc a IV-a Ediţie a Conferinţei Interdisciplinare, NefroCarDia, desfăşurată la iniţiativa Asociaţiei de Medicină Interdisciplinară, în colaborare cu Societatea Română de Nefrologie, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Medicină Internă.
Conferinţa va aborda cele mai noi aspecte, atât comune, cât şi particulare din domeniul nefrologiei, cardiologiei şi diabetului. Anul acesta, pe lângă sesiunile obişnuite de conferinţe/simpozioane, va avea în premieră o secţiune de comunicări orale dedicate exclusiv tinerilor medici.
Pentru mai multe informatii despre NefroCarDia: www.boaladerinichi.ro


21. Votati SRDNBM in cadrul Galei Medica!

Daca v-au placut actiunile desfasurate de catre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va asteptam sa ne votati aici: gala2014.cmr.roo
In acest an, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice participa in sectiunea “Cea mai buna campanie in sanatate” – cu Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul.
Cea de a VI-a editie a Galei Medica va avea loc pe 25 iunie 2014.
Va multumim!


22. 1 iulie 2014 - Incep inscrierile pentru Bursa Paulescu, editia a IV-a

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice anunta inceperea inscrierilor pentru Bursa Paulescu, ediția a IV-a.
Perioada de înscriere: 1 iulie 2014 - 31 august 2014
Durata bursei: 3 luni
Începerea stagiului: în cursul anului 2014
Prezentarea rezultatelor preliminare se va face la Congresul SRDNBM din mai 2015.


23. Au fost inchise inscrierile pentru Cursul Postuniversitar de diabet pediatric.

Va anuntam ca au fost sistate inscrierile pentru Cursul Postuniversitar de diabet pediatric, eveniment desfasurat in perioada 7-10 aprilie 2014, la Buzias.
Va multumim pentru interesul acordat acestui eveniment!


24. A inceput depunerea candidaturilor pentru urmatorul Președinte al Societății

A inceput depunerea candidaturilor pentru urmatorul Președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, care va prelua funcția în 2015. Puteti sa va inregistrati candidatura completând formularul de înregistrare – click aici


25. Curs postuniversitar de diabet pediatric în Buziaș, 2014, 2015

Tradiționalul Simpozion Național "Diabetul copilului" (18 ediții anuale toate ținute în Buziaș, începând din anul 1996) și-a atins scopurile propuse, astfel încât, începând din anul 2014, va fi înlocuit cu un Curs Postuniversitar de diabet pediatric.
Acesta are ca obiectiv crearea premiselor necesare formării unor specialiști bine pregătiți, care doresc să îngrijească în mod nemijlocit copiii cu diabet.

Se pot înscrie medici rezidenți de diabet și de pediatrie ( anii 2 și 3), precum și tineri specialiști în cele două domenii. Tematica (40 de ore de curs și 20 de ore de activitate practică), în predarea unor lectori din toată țara, va fi parcursă în două sesiuni:
- prima, între 7 și 10 aprilie 2014;
- cea de-a doua, în anul 2015, tot în luna aprilie, la o dată ce va fi anunțată ulterior.
Fiecare parte va fi urmată de o testare (forma va fi stabilită de comun acord cu participanții), promovarea acesteia fiind obligatorie în vederea recunoașterii participării la curs. Se vor acorda puncte de educație medicală.
Pentru amănunte puteți vizita site-urile SRDNBM (www.societate-diabet.ro) și Centrului Medical Buzias (www.ccserban.ro).
Înscrieri pe e- mailul: contact@ccserban.ro
Doritorii vor trimite următoarele date: nume și prenume, vârsta și vechimea în specialitate (numai specialiștii), calitatea, locul de muncă, dacă lucrează nemijlocit în domeniul diabetului pediatric (de când, ce anume), iar pentru confirmarea înscrierii: adresa, nr de mobil, adresa de e- mail.

Taxa de înscriere pentru 2014: 100 RON.

Ca lectori sunt invitate personalități ale diabetologiei românești cu o bogată experiență clinică și didactică, care vor aborda toate capitolele importante ale diabetului pediatric.


26. Succesul in sport- Lupta cu diabetul prin activitate fizica

Vezi video

…Greg Whyte, olimpic , celebritate in stiintele sportive, in dialog cu Gary Mabbutt, fost jucator profesionist de fotbal , care are diabet zaharat tip 1

ISA este onorata sa sustina Ziua mondiala a diabetului, 14 noiembrie 2013. Organizata de IDF, ziua mondiala a diabetului are ca obiectiv constientizarea problematicii diabetului in comunitati la nivel global.
Pe glob, peste 371 mil de persoane au diabet si acest numar creste zilnic. Pe langa tratamentul medicamentos, modificarea dietei si a stilului de viata sunt esentiale in managementul de succes al diabetului, precum si practicarea regulata a exercitiilor fizice si controlul ingestiei de zahar. Prin combinarea acestor strategii, persoanele cu diabet pot duce o viata normala, fericita, fara a lasa ca diabetul sa stea in calea realizarii viselor lor.
In anul acesta ISA sustine ziua diabetului prin doua personalitati sportive importante, pentru educarea si preventia diabetului, folosind importanta activitatii fizice si dietei adecvate in comunicarea rolului indulcitorilor hipocalorici pentru persoane cu diabet sau la risc de diabet.
Prin managementul eficient al diabetului, oamenii pot atinge performante spectaculoase in sport sau pot avea o viata activa, normala. Mai mult, lipsa activitatii fizice este unul din factorii de risc importanti in aparitia diabetului mai tarziu, in viata.
Doar 30 min de activitate fizica / zi pot reduce cu 40 % riscul dvs de a dezvolta diabet tip 2.
ISA sustine cu tarie activitatea fizica de masa.
Video in curand : “Succes in sport – Lupta cu diabetul prin activitate fizica “.
Intr-un video exclusiv pentru ziua mondiala a diabetului 2013, Gary Mabbutt, fost fotbalist englez cu DZ tip 1 va vorbi cu omul de stiinta, olimpicul Greg Whyte despre managementul conditiei sale pentru atingerea succesului in sport.

Gary Mabbutt a devenit unul din cei mai cunoscuti aparatori din fotbalul englezesc al anilor 1980, jucand initial pentru Bristol Rovers, inainte de-a se alatura clubului de divizia 1 Tottenham Hotspur, unde a devenit capitan in 1987 castigand 16 cupe pentru Anglia. Mabbutt are diabet tip 1 si a devenit imaginea multor tineri sportivi in aceasta situatie.
Greg Whyte este profesor de stiinte aplicate in sport si exercitii fizice la universitatea John Moores Liverpool si o autoritate in psihologia exercitiului fizic, sportului , performantei si reabilitarii. Fost alergator de pentatlon, Greg a participat la 2 editii ale Jocurilor olimpice ( 1992 si 1996 ) si a castigat bronzul European precum si medalia de argint la campionatul mondial.


27. Curs postuniversitar de diabet pediatric - Buziaș

Pot participa medici rezidenți de diabet și de pediatrie (de preferat anii 2 și 3, dar nu numai), precum și tineri specialiști în cele două domenii. Tematica (40 de ore de curs și 20 de ore de activitate practică), în predarea unor lectori din toată țara, va fi parcursă în două sesiuni:
- prima, între 7 și 10 aprilie 2014;
- cea de-a doua, în anul 2015, tot în luna aprilie, la o dată ce va fi anunțată ulterior.
Fiecare parte va fi urmată de o testare, promovarea acesteia fiind obligatorie în vederea recunoașterii participării la curs. Se vor acorda puncte de educație medicală.
Înscrieri pe e-mailul: contact@ccserban.ro
Doritorii vor trimite următoarele date: nume și prenume, vârsta, vechimea în specialitate (numai specialiștii), specialitatea, locul de muncă, dacă lucrează nemijlocit în domeniul diabetului pediatric (de când, ce anume), iar pentru confirmarea înscrierii: adresa, nr de mobil, adresa de e-mail.
Pentru detalii referitoare la curs, vă invităm să urmăriți site-urile SRDNBM (www.societate-diabet.ro) și Centrului Medical Buzias (www.ccserban.ro)

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Centrul Medical ,,Cristian Șerban” Buziaș
Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” Timișoara
Fundația ,,Cristian Șerban” pentru ajutorarea copiilor bolnavi Timișoara


28. SRDNBM prezentă la Barcelona, în cadrul evenimentului „The 49th Annual EASD Meeting”.

eveniment Barcelona eveniment Barcelona eveniment Barcelona eveniment Barcelona eveniment Barcelona

În perioada 23-27 septembrie 2013, Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice este prezentă la Barcelona în cadrul evenimentului „The 49th Annual EASD Meeting”.
Reuniunea anuală a EASD a devenit forumul lider mondial pentru cercetarea diabetului zaharat, nu numai pentru oamenii de știință, ci și pentru industria farmaceutică la nivel mondial.


29. Incep inscrierile pentru Bursa Paulescu, editia a III a

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice anunta inceperea inscrierilor pentru Bursa Paulescu.
Perioada de înscriere: 1 august 2013 - 30 noiembrie 2013
Anunţare rezultate:
Durata bursei: 3 luni
Începerea stagiului: în cursul anului 2013
Prezentarea rezultatelor preliminare se va face la Congresul SRDNBM din mai 2014.


30. Peste 700 de medici la cel de-al 39-lea Congres al SRDNBM

Eveniment de înaltă ținută științifică, Congresul Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a reunit personalități de marcă ale diabetologiei mondiale, precum prof. dr. Andrew Boulton, președintele European Association for the Study of Diabetes, prof. dr. Philip Home (Anglia), prof. dr. Alberto de Leiva Hidalgo (Spania), dr. Carol Forsblom (Finlanda), prof. dr. Eberhard Standl (Germania), prof. dr. Eva Feldman (SUA), George Piaditis (Grecia), prof. dr. György Jermendy (Ungaria), dr. Predrag Djordjeviec (Serbia), prof. dr. Rodica Pop-Bușui (SUA), prof. dr. Dana Dabelea (SUA), prof. dr. Paolo Pozzilli (Italia), prof. dr. Stefano del Prato (Italia), prof. dr. Dragan Micic (Serbia), dr. Iuliana Ristea-Popescu (Belgia), dr. Stelios Fountoulakis (Grecia), Andreea Soare (Italia). De asemenea, în cadrul evenimentului au luat cuvântul și unii dintre cei mai reputați medici din România, prof. univ. dr. Radu Lichiardopol, prof. univ. dr. Maria Moța, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Tîrgoviște, prof. univ. dr. Viorel Şerban, conf. univ. dr. Romulus Timar, conf. univ. dr. Gabriela Roman, prof. univ. dr. Eugen Moța, prof. univ. dr. Mariana Graur, conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereșiu, conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu, șef. lucr. Cornelia Bala, dr. Cristina Niță, prof. univ. dr. Gabriela Radulian, prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, prof. univ. dr. Maria Dorobanțu.


„Cel de-al 39-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice s-a dovedit a fi și în acest an un adevărat succes fiind onorat de prezența a 760 de participanți. Succesul se datorează de asemenea speakerilor internaționali și naționali de mare valoare care au adus în cadrul evenimentului cele mai noi date și informații din domeniul diabetologiei și din domeniilor conexe. Am avut alături de noi pe prof. dr. Andrew Boulton, președintele European Association for the Study of Diabetes, dar și alți specialiști de renume mondial”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.


Cel de-al 39-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a debutat cu o ceremonie de deschidere în cadrul căreia au fost prezentate steagurile oficiale ale Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, European Association for the Study of Diabetes și International Diabetes Federation.


Tot în cadrul deschiderii au fost înmânate premiile Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice precum și titlurile onorifice Diabetes Honoris Causa. Astfel, prof. dr. Andrew Boulton și prof. dr. Eberhard Standl au primit titlul de Diabetes Honoris Causa. Printre cei premiați de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice s-au numărat prof. dr. Dana Dabelea, prof. dr. Rodica Pop Busui, prof. dr. Alberto de Leiva Hidalgo, prof. dr. Doina Catrinoiu, conf. dr. Cristian Serafinceanu, dr. Bogdan Timar, dr. Lidia Graur Arhire, dr. Gabriela Crețeanu și șef. lucr. dr. Nicolae Mircea Panduru. La ceremonia de deschidere oficială a evenimentului au fost prezenți peste 500 de invitați, medici dar și reprezentanți ai oficialităților locale, Ovidiu Ioan Sitterli, prefectul județului Sibiu, Astrid Fodor, viceprimar Municipiul Sibiu și conf. univ. dr. Paul Porr, Universitatea ”Lucian Blaga Sibiu”, Facultatea de Medicină. Ceremonia s-a încheiat cu un moment artistic susținut de maestrul Ion Caramitru, acompaniat de Adrian Naidin.


Al 39 lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a cuprins workshop-uri, sesiuni științifice, sesiuni de lucru, sesiuni plenare, prezentări, dar și activități interactive pentru participanți, cum ar fi sesiuni de postere și biblioteca – colțul de lectură.


În cadrul celui de-al 39-lea Copngres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli metabolice, au avut loc și două sesiuni de postere, în data de 23 și 24 mai 2013. Cele mai bune postere au fost premiate în cadrul ceremoniei de închidere a evenimentului.


Parteneri principali: Lilly Diabetes, Novo Nordisk, Astra Zeneca - Bristol-Myers Squibb
Partener platină: Sanofi
Partener aur: Servier
Parteneri argint: Berlin-Chemie Menarini, Novartis, MSD, Abbott Diabetes Care
Partener bronz: Roche
Partener Postere: TrustMed
Parteneri: IME-DC, Worwag Pharma, Meda, Chimimportexport –Plurimex S.R.L., DG Group, Bayer Health Care, Torrent, Bioexpert, Alfa Wassermann, Sun Wave Pharma, Delta Hospital


31. Peste 270 de medici au participat la Cursul „Abordarea multifactorială în Diabet Zaharat 2, de la Cluj Napoca

Peste 270 de medici participanți, 14 speakeri și nouă ore de discuții. Acestea sunt concluziile Cursului ”Abordarea multifactorială în Diabet Zaharat 2”, ce s-a desfășurat în data de 23 februarie 2013, la Cluj Napoca.


Manifestarea a cuprins ample dezbateri cu privire la diabetul zaharat și complicațiile acestuia, neuropatia diabetică, piciorul diabetic și retinopatia diabetică, precum și alte teme de interes, cum ar fi diagnosticul și screeningul bolilor metabolice, riscul cardiovascular în diabetul zaharat 2, dietoterapia în diabetul zaharat de tip 2, dislipidemiile și hipertensiunea arterială în diabetul zaharat 2.

 

Directori de curs au fost conf. univ. dr. I.A. Vereșiu și conf. univ. dr. Gabriela Roman

 

La evenimentul organizat sub egida științifică a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice au mai participat,  de asemenea, specialiști de renume ai diabetologiei românești, prof. univ. dr. Maria Moța, președinte Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, prof. univ. dr. Mariana Graur, președinte Societatea Română de Nutriție, prof. univ. dr. Gabriela Radulian, șef Secție Clinică II Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Institutului Paulescu, conf. univ. dr. Romulus Timar, șef Clinică Diabet, Nutriție și Bolie Metabolice Timișoara și șef. lucr. dr. Cornelia Bala, președinte Asociația Română de Educație în Diabet.

 

Acest eveniment a făcut parte dintr-o sesiune de cursuri ce vor fi organizate în toată ţara, pentru a încuraja cercetarea știinţifică, clinică şi fundamentală şi pentru a facilita accesul continuu al medicilor la informații de actualitate despre prevenţia afecţiunilor metabolico – nutriţionale, în vederea depistării la timp a complicaţiilor şi a celui mai indicat management de tratament al pacienţilor.


32. Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice – partener ştiinţific al celui de-al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile!

În perioada 8-9 februarie 2013 va avea loc în Bucureşti cel de-al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile, manifestare care se va desfasura sub egida Academiei Române.

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice s-a alăturat celorlalte societăţi ştiinţifice pentru a susţine acest demers mondial de prevenire a celor mai aprige boli cronice netransmisibile: diabetul, bolile cardiovasculare, bolile pulmonare şi cancerul.

Pentru mai multe detalii şi înscrieri: www.bolicronice-netransmisibile.ro


33. Vă invităm la a III-a Ediție a Conferinței Interdisciplinare, NefroCarDia 2012!

În perioada 15 - 17 Noiembrie 2012 va avea loc la Sibiu - A III-a Ediție a Conferinței Interdisciplinare, NefroCarDia 2012, organizată de Societatea Română de Nefrologie, în colaborare cu Asociația de Medicină Interdisciplinară, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Societatea Română de Medicină Internă.

Având în vedere preocupările permanente în întreaga lume privind depistarea precoce, monitorizarea și tratamentul bolilor cronice, programul științific va cuprinde o gama largă de subiecte, de mare actualitate, susținute, ca în fiecare an, de lectori cu o binecunoscută expertiză în domeniu.

Pentru mai multe detalii : www.boaladerinichi.ro/nefrocardia/


34. Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice anunţă începerea înscrierilor pentru Bursa Paulescu.

Au început înscrierile pentru Bursa Paulescu, ediţia a II a!
Perioada de înscriere: 1 august 2012 - 29 ianuarie 2013
Durata bursei: 3 luni
Prezentarea rezultatelor preliminare se va face la Congresul SRDNBM din mai 2013


35. Curs de diabet, nutriţie şi boli metabolice, ediţia 1, Craiova.

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice anunţă începerea înscrierilor pentru cursul de diabet, nutriţie şi boli metabolice, ediţia 1, Craiova. Manifestarea se adresează medicilor diabetulogi, internişti, cardiologi, nefrologi, chirurgi, endocrinologi, oftalmologi, medici de familie şi rezidenţi. Evenimentul va fi creditat cu puncte E.M.C.


36. Campania Controleaza-ti Diabetul ediţia 2

În perioada 7-8 iulie 2012 a avut loc Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul, care a fost desfăşurată la Constanţa. Evenimentul s-a bucurat de un real succes, dovadă fiind numărul mare de persoane prezente atât la simpozionul ştiinţific, cât şi la activităţile dedicate publicului larg.


37. Afiliere SRDNBM

SRDNBM este membru cofondator al Societăţii Române de Hipertensiune.
Pe această cale, invităm toţi membrii SRDNBM interesaţi să se înscrie în Societatea Română de Hipertensiune.
www.societate-hipertensiune.ro